facebook

Купуватимуть батьки? Бабак спростував інформацію про скасування шкільних медалей в Україні, але повідомив один нюанс

В Україні не скасовують золоті та срібні медалі, як можливість відзначити кращих випускників у школах. На цьому зауважив голова комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.




Чиновник зауважив, що виготовляти медалі для кращих випускників можна за кошти засновників закладів освіти. Проте, за словами Бабака, недоцільно витрачати мільйони гривень платників податків на централізоване виготовлення медалей. Про це урядовець повідомив в офіційному Telegram-каналі.

“Ми не відміняємо золоті і срібні медалі. Школи і надалі можуть відзначати своїх найкращих випускників медалями. Ми вважаємо недоцільним витрачати мільйони гривень платників податків на централізоване виготовлення медалей. Впевнені, що засновники шкіл (територіальні громади) зможуть собі дозволити виготовлення медалей своїм найкращим випускникам, якщо захочуть”, – написав Бабак.

Він пояснив, що з 2015 року золота чи срібна медаль не дає жодних переваг під час вступу до закладів вищої освіти. Тож нагорода випускника це така собі відзнака своєї рідної школи за успіхи у навчанні, але вона не має виготовлятися за кошти державного бюджету України.

Читайте також:  Чи потрібні золоті та срібні медалі для стимулювання випускників

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.