facebook

Примушування не буде, а вчителі не матимуть додаткового навантаження: що відомо про уроки щастя в Україні

Українським школярам з 1 вересня 2024 року викладатимуть уроки щастя. Попри нововведення, курс не буде обовʼязковим, а матеріали інтегруватимуться через інші предмети. Тож для вчителів не буде суттєвої зміни навантаження.



Першими, для кого почнуть впроваджувати програму, стануть дошкільнята та учні перших класів. Згодом її будуть викладати і для старших школярів. Крім того, курс не передбачатиме оцінювання, проте діти матимуть рефлексивні практики, які допомагатимуть відслідковувати прогрес в опануванні необхідних навичок, передає Нова українська школа.

Загалом навчання розраховане на дітей від дошкільного віку до 7 класу. Уроки щастя будуть інтегровані та підсилюватимуть уже наявну інформацію у предметах “Я досліджую світ” і “Здоров’я, безпека та добробут”.

Курс впроваджуватиметься за рахунок варіативного складника. Тобто у першому класі, наприклад, фінансування відбуватиметься з місцевого бюджету. Проте більш докладніше про розподіл годин в інших класах буде зазначено в самій програмі.

Уроки щастя зможуть викладати вчителі, класні керівники та психологи. Цих фахівців готуватимуть тренери, які пройдуть програму “Психічне здоров’я і добробут”.

Проте насамперед навчання пройдуть представники інститутів післядипломної педагогічної освіти. Крім того, матеріали курсу будуть у відкритому доступі, а педагоги матимуть змогу скористатися методичним комплексом з рекомендаціями викладання курсу та робочими зошитами відповідно до рівнів.

Читайте також:  Стосується всіх учнів: вже офіційно роз'яснили носити шкільну форму чи ні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.