facebook

Відкритими залишаться лише половина шкіл: що буде з учнями решти – у МОН терміново попередили

Що відомо про відкриття шкіл цього року



На сьогодні лише половина українських шкіл забезпечена генераторами та котельнями, завдяки яким можна буде продовжувати освітній процес навіть за відключення електроенергії. Про це повідомив заступник міністра освіти та науки Андрій Сташков.

Зазначається, що інші школи у разі тривалих відключень світла будуть змушені перейти на синхронний формат роботи. За такого сценарію вчитель даватиме завдання, а потім перевірятиме їх виконання.

За словами заступника міністра, в Україні є школи, які забезпечені генераторами, і вони можуть продовжувати роботу у разі відключення електроенергії. Також у таких освітніх закладах є свої котельні, які здатні забезпечити приміщення теплом.

“Таких шкіл, за даними, які нам надали регіони, понад 50%. Це означає, що ці школи навіть при відключенні електроенергії навчатимуться в очному форматі, якщо вони мають укриття і вирішують ситуацію з безпекою”, – заявив Сташков.

Крім того, він зазначив, що школа може закінчувати навчальний рік не обов’язково 30 червня, а умовно 30 травня, якщо виконали навчальну програму.

Тому це не означає, що всі школи навчатимуться до 30 червня. Водночас, за словами Сташкова, через різні умови деякі школи, які не можуть з об’єктивних причин організувати офлайн-навчання, будуть змушені переходити на синхронний формат, коли вчитель дає завдання, а потім перевіряє, як школярі опанували матеріал.

Читайте також:  На штори та ремонти: Примусово добровільні внески продовжують процвітати у школах України

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.