facebook

Батьки готуйтеся — до шкіл більше не зайдете: у МВС анонсували посилення заходів безпеки у школах

У МВС анонсують посилення заходів безпеки у школах
У МВС поінформували про зміну заходів безпеки у навчальних закладах країни. Тепер стороннім і навіть батькам варто чекати на перевірки. Деталі у себе в Telegram-каналі повідомляє голова МВС Ігор Клименко.



У відомстві оголосили про запровадження комплексу заходів щодо створення безпечного середовища у школах. Одна зі змін – у навчальних закладах планують поставити на чергування співробітника поліції.

Він нестиме службу в школах і відповідатиме у цей час за безпеку дітей у стінах навчального закладу. Таких спеціалістів відбиратимуть за результатами конкурсу.

Претенденти пройдуть ретельну перевірку та медичний огляд. Потім вони мають пройти спеціалізоване навчання, щоб бути готовими до будь-яких викликів.

Також планується посилення й пропускного режиму у школах. У кожному навчальному закладі потрібно встановити металошукачі та рамки.

Клименко пообіцяв, що вже незабаром розпочнеться набір кандидатів на нову посаду. Наразі він нагадав, що 70% навчальних закладів у країні оснащені тривожною кнопкою і знаходяться під захистом поліції охорони. Глава МВС додав, що відомство знає, що робити далі задля безпеки дітей.

Ймовірно, необхідність посилення заходів безпеки була ухвалена після трагедії в російському Брянську. Там дівчина 14 років принесла до гімназії, де навчалася, батьківську рушницю.

Оскільки у навчальному закладі не було металошукачів, їй удалося пронести зброю без проблем. З нього вона застрелила одну дівчину та ще поранила кілька однокласників.

Потім дівчинка застрелилася просто в будівлі школи зі зброї вбивства в одному з кабінетів. За попередньою версією, з цими дітьми у дівчинки був конфлікт, вони з неї знущалися і дівчинка в такий спосіб їм вирішила помститися.

Читайте також:  У Калуській громаді лише дві гімназії працюватимуть без змін у “червоній” зоні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.