facebook

Вже з 1 вересня: у школах запроваджуються великі зміни, підготуйте дітей

Які нововведення очікують школярів вже цього року



Новий навчальний рік уже не за горами та вже зараз відомо про деякі оновлення. У програму навчання внесли зміни й тепер учні 1-7 класів вивчатимуть «Уроки щастя». Про це повідомляє інформаційний портал “Стіна”.

Цього року 1 вересня випадає на неділю, тож свято «Першого дзвоника» стартує з 2 числа. І саме з цього дня на учнів чекають нові уроки, які раніше анонсувала перша леді Олена Зеленська.

Новий навчальний рік 2024-2025 поповнився новим курсом під назвою «Уроки щастя». Зазначимо, що згаданий курс є адаптацією американського курсу із соціально-емоційного навчання. Це не буде сліпим перекладом, а саме адаптацією під українські реалії.

В Америці програма влаштована таким чином, що «Уроки щастя» вбудовані у навчальну програму як окремий предмет, і як інтегрований. Викладачі допомагають дітям розвивати соціальні та емоційні навички.

Наприклад, замість домашнього завдання учням пропонують обмінятися знаннями з батьками. Тобто розвивати свою комунікацію та заглибитись у тему разом із рідними.

В Україні новий курс запроваджують для того, щоб допомогти дітям розвинути вміння боротися зі стресовими ситуаціями під час війни. Школярів навчатимуть мислити критично, будувати відносини, бути адаптивними та не боятися змін.

«Уроки щастя» в українських школах запровадять з 1 вересня та будуть інтегровані. Попередньо слухачами нового курсу будуть учні 1-7 класів. Для вчителів вже розробляють рекомендації, як проводити навчання, а для учнів готують спеціальні зошити. Курс поділять на 4 рівні:

1 рівень – дошкільнята та перший клас,

2 рівень – 2-3 клас,

3 рівень – 4-5 клас,

4 рівень – 6-7 клас.

Читайте також:  Змiни в шкoлах з 1 веpесня. Учні навчaтимуться не так, як pаніше

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.