facebook

За парти у серпні: ще низка областей визначилися з датою початку навчання у школах

Діти сядуть за парти у серпні, названі області



У деяких областях України було запропоновано розпочати новий навчальний рік не у вересні, як заведено, а у серпні. Де ж діти сядуть за парти завчасно, розповідає ВРН.

Департамент освіти Луцької міської ради під час підготовки до нового навчального року зіткнувся з деякими труднощами.

Про це розповів керівник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

Деякі проблеми полягають у тому, що через тотальну мобілізацію не вистачає фахівців для виконання ремонтних робіт у навчальних закладах.

«Цей рік для нас буде дуже непростим, адже не вистачає робочих рук закрити потребу у ремонтах. Багато людей мобілізовано. Люди не виходять на закупівлю послуги, адже немає робітників», – розповів Віталій Бондар.

За його словами, навчальний рік згідно із законодавством розпочнеться 1 вересня. Що стосується рекомендації Міністерства освіти розпочати навчальний рік у серпні, то поки що Луцьк до цього прислухатися не буде, поки це лише рекомендація.

«Навчальний рік розпочнеться 1 вересня, як це регламентовано законодавством. Коли будуть зміни, відповідно, і ми вноситимемо зміни. Ми законослухняні. Якщо розпочинати навчальний рік із 19 серпня, то це всього 10 навчальних днів.

Хіба вони нас врятують?

Ми можемо вийти іншими способами цієї ситуації. І змішаним навчанням, і шестиденкою, і великою кількістю уроків на день.

Ті десять днів зможемо у семестрі закрити, для цього не обов’язково в серпні навчатись. Якщо ми почнемо в серпні навчатися, то порушимо санрегламент щодо відпочинку дітей, ми порушимо Кодекс законів про роботу відпочинку наших педагогічних працівників», – підсумував головний педагог Луцька.

Читайте також:  Українці хочуть скасувати ЗНО: зареєстровано петицію

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.