facebook

До школи на 10 ранку: які зміни планують внести до навчального процесу взимку

У зимовий період планують запровадити низку заходів щодо навчального процесу у школах та університетах. Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий повідомив, що у зимовий період навчання у школах може починатися з 10:00. Також можливе повернення до змішаних форм навчання та впровадження онлайн-навчання в пікові складні періоди.



Про це сказав міністр освіти і науки України Оксен Лісовий під час Години запитань до уряду у Верховній Раді України у середу, 21 червня.

Лісовий зазначив, що зимою можливе повернення до змішаних форм навчання в школах. Загалом існує два підходи до проведення навчального процесу.

“Ми працюємо з графіками навчання. Сьогодні заклади вищої освіти, профтехосвіти мають розпочати навчальний рік раніше — в теплий сезон. Повинні зробити більші канікули зимові і завершити навчальний рік пізніше. Передбачається й онлайн-навчання в якихось пікових складних періодах”, — заявив Лісовий.

Посадовець наголосив, що в школах розпочинати навчальний рік раніше не будуть. Але розглядається варіант, що навчання взимку розпочинатиметься о 10:00.

“Ми будемо працювати з розкладами занять, зміщуючи там, де це можливо, де немає позмінного навчання, початок занять в школі на 10:00. Зараз працюємо над цими рекомендаціями”, — сказав міністр.
Міністр зазначає, що другий блок питань — забезпечення технічними засобами закладів освіти.

“Ці питання мають вирішувати органи місцевого самоврядування. У нас близько 30 % закладів освіти забезпечені генерацією, але вона різна. Є доволі потужна, яка дозволяє закладу освіти працювати загалом, а є слабкі, коли може працювати лише пункт незламності, який розміщений у закладі освіти”, — наголосив Лісовий.

Читайте також:  "У стовпчик швидше, але..." Вчителька математики розкрила китайський спосіб множення чисел і захопила мережу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.