facebook

Лісовий: учні та вчителі в Україні повинні якомога швидше повернутися до повноцінного очного навчання

Українські школярі та вчителі мають якомога швидше повернутися до повноцінного очного навчання там, де дозволяє безпекова ситуація. За словами міністра освіти та науки Оксена Лісового освітяни повинні всі разом відновлювати українську освіту.



Про це посадовець заявив під час фестивалю “Вчителі майбутнього”, передає Освіта 24. Він повідомив, що освітнє відомство ухвалюватиме подальші рішення, аби сприяти цьому процесу.

“Ми розуміємо, які втрати понесли через COVID-19 і війну. Ви краще за мене можете розповісти на конкретних прикладах, цифрах і долях дітей. Ухвалюватимемо подальші рішення щодо сприяння цьому процесу. Діти повинні повернутися до очного навчання”, – сказав очільник МОН.

Він також нагадав про останні результати дослідження РІSA, які показали значні втрати в навчанні підлітків. Саме тому, за словами посадовця, повернення до повноцінних офлайн-уроків допоможе подолати такі розриви.

Значну роль у відновленні очного навчання відіграють укриття у школах. Проте Лісовий зауважив, що це дуже коштовне питання. Зокрема, йдеться і про прикордонні та прифронтові території, де діти під найбільшою загрозою. За словами посадовця, більше ніж пів мільйона школярів продовжує навчатися очно у цих регіонах.

Читайте також:  Чи повинні педагоги чергувати в шкільних укриттях? Пояснює освітній омбудсмен

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.