facebook

У Раді пояснили, як українці за кордоном можуть стати на військовий облік

Народний депутат та член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський пояснив, що українці за кордоном можуть стати на військовий облік через дипломатичну установу.




Про це він сказав в ефірі Radio NV.

“В постанові уряду передбачено, що це (стати на військовий облік в Україні знятим з нього українцям, які проживають за кордоном – ред.) можна зробити або особисто, з’явившись до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, або через дипломатичну установу, написавши заяву в довільній формі, надавши копію першої сторінки паспорта. А вже далі дипломатична установа України може подати (документи – ред.) до відповідних територіальних центрів”, – пояснив Веніславський.

Нардеп також додав, що Міністерство закордонних справ має підготувати своїх фахівців до виконання вимог нового закону про мобілізацію.

“Ми це питання тримаємо на контролі. Скажімо так: проблеми, звичайно, є, я не можу сказати, що їх взагалі немає, але сказати, що взагалі неможливо (стати на військовий облік за кордоном – ред), це абсолютно неправда”, – додав він.

Відповідно до постанови Кабміну № 563 від 16 травня, українські чоловіки, які були офіційно зняті з військового обліку раніше через свій виїзд за кордон на строк більше ніж три місяці, мають стати на військовий облік до 16 червня.

Читайте також:  З наступного року українцям буде важче вийти на пенсію: доведеться працювати довше

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.