facebook

Скільки заробляють помічники вчителів в Україні

Заробітна плата помічника вчителям може бути вищою, у разі роботи в класах з дітьми, які мають особливі потреби.




В українських навчальних закладах окрім вчителів з дітьми займаються асистенти педагога. Вони стали затребуваними у зв’язку зі збільшенням кількості інклюзивних класів. Помічники допомагають у здобутті знань та розвитку здібностей та навичок дитини з особливими потребами.

Редакція сайту Новини Pro пропонує з’ясувати, скільки платять асистентам вчителів в Україні.

Скільки працює асистент вчителя
Українське законодавство, а саме 4 частина статті 24 Закону України “Про повну загальну середню освіту”, передбачає педагогічне навантаження асистенту вчителя у розмірі 25 годин на тиждень.

У школах, де запроваджено інклюзивне навчання, на кожний клас, у якому навчаються діти з особливими освітніми потребами, призначається одна ставка асистента вчителя.

Яка зарплата помічника вчителя
Згідно з Додатком 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298, асистентам вчителів у закладах загальної середньої освіти з інклюзивним та інтегрованим навчанням присвоюється 10-12 тарифний розряд.

Помічник педагога має право на доплату у розмірі 20% посадового окладу за роботу в інклюзивному класі.

Наприклад, згідно з інформацією з сайту пошуку роботи Work.ua, середня заробітна плата асистента вчителя складає 11 тисяч гривень на місяць. При цьому у Києві помічники педагогів можуть розраховувати в середньому на 13 тисяч гривень на місяць.

Проте, рівень оплати може варіюватися: від 4 800 до 6 000 гривень (3,8% вакансій) та від 18 000 до 22 500 гривень (9,4% вакансій).

Водночас на сайті Jooble визначили інший розмір середньої оплати праці асистентам вчителів, а саме 7 632 гривні на місяць. Це було встановлено завдяки аналізу 2 110 активних вакансій на посаду “асистент вчителя”.

Читайте також:  Нормативно-правові документи 2023/2024 навчального року

Раніше ми повідомляли, на яку заробітню плату можуть розраховувати освітяни без досвіду роботи. Також пропонуємо дізнатися, скільки платять вчителям під час літніх канікул.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.