facebook

​В українській владі дали прогноз щодо наявності світла взимку

Відновлювальні роботи на об’єктах енергетичної інфраструктури тривають цілодобово, тож, є сподівання, що відключення електропостачання у прийдешній осінньо-зимовий період буде на рівні 2022-2023 років за умови, якщо вдасться забезпечити достатній захист об’єктів критичної інфраструктури засобами ППО.



Про це заявив голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян в ефірі телемарафону «Єдині новини» 13 червня.

«Відновлювальні роботи зараз проводяться в цілодобовому режимі. Всі розуміємо, що до осінньо-зимового періоду потрібно відновити якомога більшу кількість генеруючих потужностей. Певні обсяги обов’язково будуть відновлені – я не буду зараз називати цифри. На жаль, повністю уникнути знеструмлень про протягом зими не вдасться, але сподіваємося, що це буде режим, чимось схожий на те, коли ми проходили осінньо-зимовий період 22-23 років. Якщо все буде добре, то можливо і легший», – зазначив він.

Водночас Слободян зауважив, що енергетична стабільність багато в чому залежить від захищеності українських об’єктів критичної інфраструктури засобами ППО.

«Відновити ці об’єкти – дуже важлива частина справи, але зберегти відновлене – це, мабуть, найважливіша частина. І тут ми сподіваємося на підтримку міжнародної спільноти. Протягом останніх місяців йде великий потік міжнародної допомоги як у вигляді обладнання, так і у вигляді зокрема засобів протиповітряної оборони», – заявив він.

Читайте також:  Перемога України очима Заходу: чи має світ чіткий план поразки Путіна

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.