facebook

Уряд лімітував кількість учнів у перших класах з 1 вересня

З 1 вересня уряд змінить правило наповнюваності 1-х класів. Міністерство освіти і науки України повідомляє, що кількість учнів не перевищуватиме 24.



Міносвіти підготувало кілька нововведень, які будуть впроваджені у систему освіти з початком навчального року. У перших класах тепер буде не більше 24 учнів. За словами чиновників, це дозволить вчителям приділяти більше уваги кожному учневі.

“У 2024/2025 році ця норма поширюється на всі перші класи, які навчатимуться в очному або змішаному (чергування очного й дистанційного навчання з певною періодичністю) форматах”, – повідомили в Міносвіти України.

В інших класах поки що все залишиться, як і раніше. Їх наповнюваність обмежена 30 учнями. Зазначимо, що в умовах воєнного стану в Україні активно застосовується дистанційна форма навчання. Для неї діятимуть ті самі правила: у перших класах, навіть у віддаленому форматі, наповнюваність не перевищуватиме 24 особи.

Класи можуть поділятися на групи для вивчення конкретного предмета. Наприклад, для української мови її кількісний склад має бути не менше ніж 27 учнів. Відповідно, класи з 24 учнями не поділятимуться на групи, крім навчальних закладів, де освітній процес йде на:

болгарській;
кримськотатарській;
польській;
словацькій;
румунській;
угорській мовах.

Зазначимо, що освітня субвенція, що впливає на зарплату педагогів, розраховується на підставі кількості учнів на 1 жовтня попереднього року. Тому цього року жодних змін не буде, попри скорочення перших класів.

Читайте також:  Як оцінюватимуть учнів у новому році та як вчителям планувати свою роботу: пояснення МОН

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,

Джерело.