facebook

“Допомоги товариша” більше не буде: для учасників НМТ-2024 приготували жорстку заборону

Для учасників НМТ приготували нову заборону, що відомо



Навчальний рік прийшов до завершення в деяких регіонах. Випускники готуються до НМТ-2024 та подальшого надходження. Які заборони запровадили для учасників НМТ-2024, розповідає Освіта ЮА.

Український центр оцінювання якості освіти заборонив учасникам національного мультипредметного тесту (НМТ) забирати чернетки після складання іспиту, якщо на аркуші вказано умови завдань.

Про це йдеться у наказі Центру про внесення змін до Регламенту роботи тимчасового екзаменаційного центру у 2024 році.

Згідно з інформацією, при складанні НМТ людина може користуватися чернеткою, але на перерві між двома блоками мультитесту учасник має залишити її на робочому місці.

Після іспиту чернетку потрібно повернути старшому інструктору і лише після цього поставити підпис в аудиторному протоколі.

Старший інструктор після завершення тестування зобов’язаний передати чернетки, аудиторні протоколи та індивідуальні картки учасників відповідальному за екзаменаційний центр.

При цьому, якщо учасник національного мультипредметного тесту відмовився залишати чернетку, то інструктор має право попросити показати її. Якщо там немає записів, які містять завдання тесту, інструктор може дозволити не залишати чернетку, але якщо записи з умовами завдань є, то учасник зобов’язаний його повернути.

Щоб вирішити конфліктну ситуацію, старший інструктор має право запропонувати учаснику НМТ переписати його відповіді на новий аркуш, який можна забрати з собою.

Читайте також:  Для українських школярів запустять трансляцію відеоуроків: коли та де дивитися

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.