facebook

Це торкнеться кожної сім’ї, треба готуватися: українців попередили про дуже складні часи

Українцям слід підготуватися до можливих контрольованих відключень електроенергії взимку через підвищене споживання та збитки, завдані енергетичній інфраструктурі внаслідок російських обстрілів, як повідомляє «obozrevatel».



Процес відновлення електростанцій розтягнеться на роки, що вимагатиме адаптації до життя в умовах періодичних відключень електроенергії.

Таку пересторогу висловив голова правління “Укренерго” Володимир Кудрицький. Він попередив, що зима може створити проблеми через збільшення сезонного споживання, а також зусиль, що продовжуються, з ремонту пошкоджених генеруючих потужностей. Незважаючи на існуючі плани поновлення, повна ліквідація запланованих відключень залишається невизначеною.

Кудрицький підкреслив, що ремонт електростанцій, які зазнали російських атак, потребує значного часу. Таким чином, найближчі перспективи суттєвого збільшення потужностей, що генерують, в енергосистемі України обмежені.

Він пояснив, що ці очікувані перебої у подачі електроенергії будуть не неконтрольованими відключеннями електроенергії, а скоріше контрольованими заходами, спрямованими на збереження цілісності системи.

Раніше заяви Кудрицького передбачали можливе покращення стану енергосистеми наступного тижня. Однак він попередив, що відключення електроенергії можуть тривати протягом усього літа та осені.

Юрій Бойко, член наглядової ради “Укренерго” та радник прем’єра, додав, що відключення електроенергії можуть тривати до серпня чи вересня.

Читайте також:  У Міненерго розповіли, що буде з відключеннями електроенергії в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.