facebook

Ухилянтам від мобілізації обмежать доступ до державних послуг, – Малюська

Ухилянти від мобілізації отримають додатковий стимул до оновлення облікових даних у ТЦК. Їм обмежать деякі державні послуги. Це, у свою чергу, змусить їх зрештою якнайшвидше легалізуватись.



Про такі новації повідомив в ефірі телемарафону міністр юстиції України Денис Малюська.

Так, за словами чиновника, в уряді вже розробляють певні обмеження у наданні адміністративних послуг для чоловіків, які не актуалізували свої військово-облікові дані у ТЦК. Ці обмеження уряд запровадить у контексті щойно ухваленого закону про мобілізацію.

Отже чоловікам, які не матимуть при собі військово-облікових документів, просто відмовлятимуть у наданні низки адміністративних послуг. Таким чином уряд “стимулюватиме” тих громадян, які “ще сумніваються у необхідності виконання своїх обов’язків”, каже Малюська.

“Тобто держава робитиме так, щоб усі були рівними перед законом. Щоб ті, хто хоче захищати країну, не перебував у гіршому становищі, ніж ті, хто цього не хоче”, – зауважив чиновник.

Переліку послуг, у яких буде відмовлено ухилянтам від мобілізації, поки що немає. Чиновники лише працюють над цим списком, уточнив Малюська. Він також наголосив, що більшість конституційних прав під час дії воєнного стану можна обмежувати. Тому у заходах, які готує уряд проти ухилянтів, немає нічого протизаконного.

Читайте також:  Призовники, яким виповнилося 27 років, повинні прибути до ТЦК для проходження медогляду

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.