facebook

12-річний хлопчик помер від поліомієліту на Волині

У середу, 16 листопада, 12-річний Олександр Мороз із смт Головне Любомльського району Волинської області помер від поліомієліту.Як зазначається, про болі в руках і ногах хлопчик почав скаржитися в неділю ввечері. Ліг спати, а о 6 ранку в понеділок уже сам не міг встати з ліжка. Батьки викликали швидку, яка оперативно доставила його до райлікарні.

t_1_znimok-ekrana-2016-01-26-09-50-42


Провівши огляд, медпрацівники виявили ознаки хвороби поліомієліту: дитину вже паралізувало. Хлопчика терміново реанімобілем повезли до Луцька в обласну інфекційну лікарню.

Дві доби лікарі боролися за життя дитини, але хвороба прогресувала. У вівторок хлопчик впав у кому. А в середу вранці, так і не прийшовши до тями, помер.

Не допомогло дороге лікування: в день ішло до 15 тисяч гривень. Гроші передавали односельці з надією, що зможуть врятувати дитину.

Сашко був дуже хорошим, спокійним хлопчиком, добре вчився. Минулого тижня в четвер і п’ятницю не пішов до школи, тому що трохи кашляв і мав нежить. У неділю грався на вулиці з дітьми”, – розповідає директор Головнянської школи Надія Савош.

Читайте також:  У якому віці українці звикли одружуватися

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.