facebook

З цього дня все зміниться: у МОН попередили всіх батьків школярів – будьте готові

У МОН попередили батьків школярів про важливу дату



Більшість шкіл у країні продовжують навчатися в очному форматі. У Міносвіти нагадали, з якої дати в школах країни розпочнуться літні канікули – 2024. Цю дату прописано в постанові Кабміну №782.

Міносвіти встановило відповідні дати та додатково дозволило встановлювати графіки канікул на місцях.

Щоб надолужити можливі прогалини у знаннях, які могли виникнути через повномасштабну війну в Україні, відомство ухвалило рішення, що навчальний рік закінчиться 28 червня 2024 року.

При цьому Міносвіти дозволило місцевій владі та школам самостійно вирішувати, коли продзвенить останній дзвінок і офіційно розпочнуться літні канікули.

Але у більшості шкіл України цього року останній дзвінок пролунає 31 травня 2024 року. Однак, дату свята можуть провести й раніше. Також у Міносвіти зазначили, що згідно з українським законодавством навчальний рік у країні може тривати до кінця червня, але не пізніше 1 липня.

Тому дітям дається майже місяць, щоб підтягнути свої знання. У червні у школах може ще тривати атестація, і навіть звані компенсаторні заняття, створені задля подолання втрат освіти.

Також дітей можуть водити на екскурсії, проводити заняття для них не тільки для інтелектуального розвитку, а й для покращення психічного стану.

Випускники також складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ-2024) з таких обов’язкових предметів, як математика, українська мова та історія України. Четвертий предмет можна обрати школяреві самостійно. Нині найбільше випускників обрали іноземну мову.

Учасником тестування можна стати до 11 квітня включно. Основна сесія НМТ-2024 пройде з 14 травня до 25 червня, додаткова — з 11 по 19 липня. Вже на НМТ-2024 зареєструвалося понад 257 тис. осіб.

Читайте також:  Яку зарплату отримують вчителі першої та вищої категорії

Тому офіційно навчальний рік 2023-2024 закінчиться 28 червня. Вже з 29 червня 2024 року та по 31 серпня 2024 року будуть офіційно літні канікули.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.