facebook

Батькам приготуватися: Кабмін встановив нові дати навчального року у школах

Кабмін встановив нові дати навчального року у школах.

Як стало відомо, що для дітей змінили тривалість навчального року, а це сподобається не всім, оскільки роботи додасться вчителям, а школярам скоротять літні канікули. Про це стало відомо з повідомлення прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, опублікованого у соціальній мережі.

Отже, зазначається, що Кабінет Міністрів на засіданні у п’ятницю встановив тривалість нового навчального року з 1 вересня 2023 р. до 28 червня 2024 р.

Так от, як сказано в цьому повідомленні, що ОВА за участю засновників навчальних закладів мають забезпечити організацію початку навчального року залежно від ситуації у кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці.

“Найголовніше – це безпека дітей та освітнього процесу. Побудова комфортних та якісних укриттів – питання номер одне, яке ми ставили перед громадами. Кошти для цього було виділено. 1,5 млрд. гривень. Місцева влада та громади грають у цих рішеннях головну роль “.

Також слід додати, що, незважаючи на роз’яснення причини, через яку вирішили збільшити тривалість навчального року в школах – сподобається це далеко не всім, а особливо дітям, адже для них тепер буде на один місяць менше від літніх канікул.



Читайте також:  Наклеп забрав сина: 35-річний вчитель через звинувачення у педофілії вчинив самогубство

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.