facebook

В Україні кардинально змінять правила оплати комунальних послуг

Найважче буде пенсіонерам, які не володіють сучасними технологіями 



В Україні платитимуть за спожиті комунальні послуги по-новому. Діджиталізація дійде і до такої консервативної галузі – як оплата комунальних послуг за квитанціями. Від паперових квитанцій планують відмовитися повністю, а усі платежі зробити цифровими, повідомляє  Комунальний концерн «Центр комунального сервісу».

Фахівці закликають заздалегідь зареєструвати особистий кабінет на сторінках надавачів комунальних послуг вашого регіону, і не чекати на паперову квитанцію, а самому контролювати стан рахунку онлайн.  Адже юридично електронний і паперовий документ має однакову силу, і тримати паперові квитанції заради цього – немає потреби.

Зазначаємо, що електронний рахунок для оплати житлово-комунальних послуг має таку ж юридичну силу, як і паперовий, адже електронний формат — це ідентична версія паперового рахунку-повідомлення, — йдеться у повідомленні.

Щоправда, експерти попереджають, що це може перетворитися на глобальну проблему для надавачів послуг.

Відомий факт, що найбільш дисципліновані платники комунальних послуг – це пенсіонери.

Однак не всі з них сьогодні володіють технологіями електронних гаманців, розуміють на створенні електронних кабінетів, та навіть банально не всі мають смартфон чи комп’ютер. І така диджиталізація може суттєво вплинути на надходження грошей надавачам послуг від споживачів.

До речі, чимало комунальних підприємств уже не один рік пропонують споживачам відмовитися від паперової квитанції. Така опція доступна в особистому кабінеті.

 

Читайте також:  Мобілізація та 12 років навчання: головні зміни, що чекають освіту у 2024 році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.