facebook

Країни Євросоюзу постачали Росії зброю на сотні мільйонів євро в обхід санкцій. Звіт Євросоюзу

Компанії з країн Євросоюзу постачали в росію боєприпаси на сотні мільйонів євро в обхід збройного ембарго.



Про це пише газета Daily Telegraph з посиланням на доповідь Європейського союзу, представлену євро депутатом з Румунії Крістіаном Терхешем. Компанії, принаймні з десяти країн, постачали в росію зброю подвійного призначення в обхід торгового ембарго, стверджує газета. Серед них Франція, Німеччина, Італія, Австрія, Болгарія, Чехія, Англія. Це виявилося в квітні, коли Євросоюз був вимушений закрити лазівку зі зброєю подвійного призначення після п’ятого пакету санкцій.

За даними Daily Telegraph, в 2015-2022 роках, французькі і німецькі фірми постачали росії бомби, ракети, міни і пістолети на 273 млн. євро. Загальні поставки від десяти країн оцінюються в 350 млн. євро. Тільки в 2021 році країни ЄС продали росії боєприпасів на 39 млн. євро.

Як стверджує газета, Франція дозволила експортерам виконувати контракти, що були заключні до 2014 року. Країна також постачала росії тепловізори для танків і навігаційні системи для винищувачів і вертольотів.

В Німеччині наполягають, що відправляли боєприпаси після гарантій від кремля, що зброя буде використовуватися в цивільних, а не воєнних цілях.

Daily Telegraph стверджує, що російська армія може використовувати ці боєприпаси зараз в Україні.

В 2014 році після анексії Криму, Євросоюз ввів санкції проти росії. Вони включали в себе ембарго на імпорт і експорт зброї. Під заборону потрапили великі російські військові заводи.

Читайте також:  У Китаї очікують супертайфун

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.