facebook

Комуналка стане непідйомною: тарифи підскочать більш ніж на 50% – вже з 1 травня

Коригування тарифів на комуналку відбудеться вже у травні
Чергова хвиля підвищення тарифів на комунальні послуги чекає на деяких українців уже наприкінці цієї весни. Коригування вартості комуналки не торкнеться всіх жителів країни і запрацює лише в Івано-Франківської області, повідомляє портал Знай.UA.


Так, уже з 1 травня 2024 року переглянути тарифи для деяких споживачів планують у місті Бурштин на Івано-Франківщині. Тут планується підвищити тариф на теплову енергію та послуги із постачання теплової енергії, крім того, підвищитися вартість постачання гарячою водою.

Як повідомляють у Бурштинській міській раді, вартість гарячої води збільшиться на 50%, а тариф буде встановлений на рівні 24,90 гривень за кубометр. Водночас теплопостачання для мешканців Бурштину коштуватиме на 59% дорожче від поточної вартості послуги. Тариф на послугу, який почне працювати з початку травня, буде на рівні 457,74 гривень.

“Коректовані тарифи вводяться в дію з 1 травня 2024 року. Зростання тарифів на теплову енергію та на послугу з постачання теплової енергії в середньому становить 457,74 грн. (59 %), на послугу постачання гарячої води становить 24,90 грн (50%) “,- повідомляють у Бурштинській міській раді.

Подорожчання зазначених комунальних послуг не торкнеться звичайних домогосподарств і відбудеться виключно для бюджетних установ та юридичних осіб. Побутові споживачі у Бурштині з травня зможуть користуватися послугами постачання гарячої води та теплопостачання за існуючими тарифами, оскільки під час дії військового стану подорожчання комунальних послуг для населення стримує мораторій, встановлений владою країни.

Читайте також:  “Це ми вже в Європі чи буде ще краще?”: Молоко — 23грн, фарш — 135грн, яблука — 19грн. Шокуючі ціни в українських супермаркетах

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.