facebook

Директорське крісло одне, а керівниць двоє: скандал у міській школі (відео)

Про трудовий договір та конкурсний відбір — спроба представлення нової директорки в одній з міських шкіл Львова переросла у штовханину з трощенням телефонів та закінчилася викликом поліції. (Портал ВСЕОСВІТА  ТОВ «Всеосвіта»).



Нині конфлікт двох кандидаток на одну конкурсну посаду загрожує учням 4, 9 та 11 класів, адже за відсутності керівника закладу вони не зможуть своєчасно отримати свідоцтва про здобуту освіту. Розповідаємо, що наразі відомо про деталі непростої ситуації.

Сьогодні, 4 квітня, до львівської школи № 96 МЖК-1 не впустили начальника управління освіти Львова Андрія Закалюка та нову директорку школи. Група осіб блокувала вхід і фізично не дала можливості зайти у кабінет директора. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Андрій Закалюк — начальник управління освіти департаменту розвитку Львівської міської ради.

Вже кілька тижнів у львівській школі № 96 триває конфлікт. Колишня директорка Галина Михайлик була керівником школи впродовж двох років. У лютому цього року в пані Галини закінчився термін дії трудового договору. Він не був продовжений (про причини напишу нижче), але вона могла і брала участь у конкурсі на цю посаду. Галина Михайлик програла, а новою директоркою ЗАКОННИМ шляхом було обрано Ярину Нечепурну, — пояснює посадовець.

За словами Андрія Закалюка, колишня директорка школи Галина Михайлик програла конкурс на посаду керівника цієї школи і влаштовує бунти, підбурює колектив та блокує роботу школи.

8 березня було проведено прозорий конкурс на посаду директора школи № 96. Трансляція конкурсу проводилась на сторінці управління освіти у Facebook, тож кожен може його переглянути і зробити свої висновки, чи був він чесним і справедливим… Станом на сьогодні Ярина Нечепурна є директоркою школи № 96, але вона не може розпочати роботу (їй фізично не дають зайти до школи!), адже пані Михайлик не може змиритись із програшем у конкурсі та не дає можливості їй працювати, підбурюючи вчителів та батьків. Колишня директорка влаштовує бунти, підмовляє колектив не впускати законнообрану директорку в школу, — написав Закалюк.

Читайте також:  Скандал у школі: Вчителька запропонувала 11-річним ученицям втратити цноту у готелі, батьки шоковані

Фізична відсутність чинного директора на робочому місці має серйозні наслідки:

працівники школи не можуть отримати заробітну плату, бо зарплатні табелі не підписано;

школярі можуть не отримати документів про освіту за 4,9,11 класи. Подати документи можна лише за підписом директора;

під загрозою харчування дітей — надавачі послуг не зможуть закупити продукти;

неоплачені комунальні послуги призведуть до відключення світла чи води.

Сьогодні я разом із пані Яриною знову спробували зайти в школу, проте ситуація незмінна. Всього кілька працівників школи та батьків блокують роботу навчального закладу. Ми неодноразово звертались до пані Михайлик, батьків, вчителів і просили вирішувати питання у правовому полі… Пані Галина може подати до суду та оскаржити рішення за результатами конкурсу, але поки немає рішення суду, потрібно допустити чинну директорку на робоче місце, — додав посадовець.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.