facebook

Лісовий: У базовій школі реформа НУШ дуже сильно забуксувала

Оксен Лісовий розповів про реформу «Нової української школи» в умовах війни та поділився головними досягненнями МОН за рік своєї роботи на посаді міністра. (Портал ВСЕОСВІТА  ТОВ «Всеосвіта»).


Про те, що реформа НУШ сильно забуксувала у базовій школі, очільник Міністерства освіти і науки України розповів в інтерв’ю для «Української правди. Життя».

На жаль, повинні констатувати факт, що у базовій школі реформа НУШ дуже сильно забуксувала. У першу чергу — через відсутність фінансування і програм навчання для вчителів. Їм треба було детально пояснювати, працювати з ними, щоб підготувати до реалізації реформи НУШ, — сказав міністр.

На його думку, реформа зупинилася на рівні 5—6 класів. Тому він пояснив, що зараз у МОН працюють над її надолуженням. Наразі вже вдалося відновити фінансування не тільки на реалізацію НУШ, але й на всі супутні потреби, навчання вчителів, друк підручників.

Про реформу «Нової української школи» в умовах війни
Минулого року при перегляді бюджету було виділено додаткове фінансування на шкільну дидактику та мультимедійне обладнання. Зараз вчителі проходять навчання, закуповується обладнання, друкуються підручники. Тобто рух відбувається, але важливо переглянути, зокрема, освітні програми, значною мірою перебудувати їх під систему цінностей НУШ, — зазначив Лісовий.

За рік своєї роботи на посаді міністра, Оксен Лісовий головними досягненнями МОН називає розблокування діяльності Національного фонду досліджень, повернення до формули фінансування вищої освіти та вдалі кадрові рішення в інституціях, які працюють при Міністерстві освіти і науки. Однак складним залишається процес формування команди, розповів Лісовий.

Для мене стало трохи сюрпризом, що МОН дуже важко конкурувати на ринку праці. Не так багато людей хочуть працювати у міністерстві. Декого з тих, кого я хотів би бачити у команді, нам не вдалося захантити. Вони працюють в освіті, різноманітних проєктах, але заходити в освітньо-державну службу не хочуть, — підсумував посадовець.

Читайте також:  У МОН спростували фейк про скасування навчання з 1 вересня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.