facebook

Військового просто випхали з вагона, наче безхатька якогось! І це так ми шануємо тих, хто життям ризикує

Днями в соцмережах я натрапила на дуже щемливий пост. Прочитавши, я відчула таке обурення! Словами не передати! В голові не вкладається, як після двох років повномасштабної війни, ми й досі не збагнули, що маємо на руках носити наших захисників.



Авторка розповідає, що їхала в гарній новій електричці та раптом побачила, що в тамбурі стоїть хлопчина військовий, зі псом породи лабрадор. Вона не зрозуміла, чому вони не розміщуються в салоні й поцікавилась:

– А чому ж ви тут? Не зручно ж!

– Не пускають! – зітхнувши пояснив військовий.

А тоді додав, що це його службовий пес, котрий виконував чимало надзвичайно важливих завдань, рятував життя людей. А дорога досить довга. Тобто вони мали 2, 5 години стояти в тамбурі.

Далі авторка не витримала і вирішила поговорити з провідником. Той пояснив, що пес, вищий за 45 см не може їхати у вагоні й крапка. І байдуже, що ця тварина зробила для нашої країни більше, ніж деякі її громадяни!

До слова, вагон не був заповнений, вільного місця вдосталь. Та навіть біля полиці для валіз не знайшлося куточка для цього хвостатого Героя.

– Я подорожувала світом і багато де помічала, що тварина – друг людини, і має доступ скрізь, куди потрібно власнику! – наголошує авторка.

Якщо вас зацікавила ця історія – шукайте більше зворушливих та життєвих оповідок за посиланням – https://t.me/+Wi4_EbzXw7Q5M2Zi

Я не змогла стриматися, заплакала, прочитавши цю історію. Річ у тім, що в мене також є собака, вівчарка, котра неодноразово допомагала мені, захищала, а одного разу навіть врятувала життя, відчувши витік газу. Я ставлюсь до неї, як до рідної. Дора заслужила на мою повагу.

Читайте також:  Молодий військовий з Франківська загинув у боях за Миколаїв

Невже наша країна так відстала від цивілізованого світу? Як ми тоді хочемо долучитися до європейської спільноти? А ще мене страшенно засмутили коментарі, в яких чимало людей зауважували, що не хочуть їхати у вагоні з собаками. Деякі навіть вважають, що це бридко. Хоча йдеться конкретно про тварин, які мають власників. А скільки випадків, коли в наших містах в бомбосховища не пускали з хвостатими? Хіба так можна?

Дивує, що в такі страшні часи дехто з нас втратив людяність, забув, що лише любов може врятувати. Та ми не маємо права залишатися осторонь! Треба боротися із цим, як це зробила жінка у вагоні. Принаймні службові тварини, точно заслужили на комфорт і спокій в подорожі.

А як ви вважаєте? Як ставитесь до перевезення тварин у вагонах?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.