facebook

В Україні викрили велику фінансову піраміду

Національна поліція України викрила велику шахрайську фінансову піраміду Just2Trade. Шестеро учасників угруповання створили вебсайт і під приводом купівлі цінних паперів обманювали громадян.



За цим фактом порушили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, повідомила пресслужба Нацполіції.

Псевдоінвесторська фінансова установа діяла на території України без дозвільних документів і ліцензій. Організатором злочинної схеми виявився громадянин Росії, який мав спільників на території України.

Керівник, бухгалтер і менеджери, відповідно до розподілених ролей, залучали громадян інвестувати гроші в цінні папери шляхом створення “персональних кабінетів” на їхніх вебсайтах і обіцяли постійне зростання акцій і збільшення прибутку. До складу злочинної групи входило шестеро осіб у віці від 25 до 45 років.

Під час обшуків в офісах правоохоронці вилучили електронні та паперові носії інформації, що підтверджують протиправну діяльність зловмисників. Усі речові докази були вилучені й передані на експертизу.

Наразі слідчі спільно з прокурорами готують правопорушникам повідомлення про підозру. Поліцейські звернулися до громадян, які стали свідками або жертвами цієї фінансової шахрайської схеми Just2Trade, з проханням повідомляти інформацію на спецлінію 102 або номери 0933798814, 0669932484.

Читайте також:  Шестеро поліцейських дві години поспіль жoрстoко били затриманого чоловіка. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.