facebook

Стосується всіх батьків: із 25 березня потрібно занести до шкіл документи

Цьогоріч прийом документів до перших класів триватиме у столиці з 25 березня до 31 травня
Прийом документів у перші класи для зручності батьків розпочнеться раніше звичайної дати – вже під час весняних канікул, 25 березня, і триватиме до 31 травня.



Документи прийматимуть не тільки особисто, а й в електронному вигляді або у вигляді поштових листів. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Безпека освітнього процесу для школярів і вчителів – одна з головних умов роботи освітніх закладів столиці. Саме завдяки достатній кількості укриттів у школах Києва ми забезпечили в цьому навчальному році очне навчання майже 186 тисячам учнів, із яких майже 24 тисячі – першачки. Для зарахування дитини до першого класу достатньо заяви одного з її батьків, наданих власноруч або сканованих копій чи фотокопій, направлених власноруч, або електронною поштою на адресу школи. Оригінали документів включно з медичними довідками можна подавати пізніше», – сказав Валентин Мондриївський.

Заступник голови КМДА додав, що головним критерієм зарахування до перших класів є територіальна доступність, а саме закріплення відповідних адрес проживання дітей за певними школами. Також пільги для зарахування до перших класів поширюються на дітей зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб, дітей працівників цих освітніх закладів і тих дітей, чиї брати або сестри вже навчаються в обраній школі.

«Хочу наголосити, що, крім вище названих умов, для пріоритетного зарахування до перших класів жодних інших не існує. Будь-які фінансові внески до фондів, які співпрацюють із закладами освіти, є винятково добровільними та не гарантують вступу до школи. Більше того, якщо комусь із батьків намагатимуться «продавати» місця у школах, раджу звертатись до правоохоронців із повідомленням про факти корупції. Столичні заклади освіти вже максимально забезпечені і забезпечуватимуться надалі – від сучасного обладнання до побутового дріб’язку. Епоха зборів «на штори» має остаточно лишитись у минулому», – заявив Валентин Мондриївський.

Читайте також:  Чотири школи Франківська матимуть інклюзивні класи. ВІДЕО

Ще раз підкреслюється, що для зарахування дитини достатньо заяви одного з батьків, направлену поштовим листом або електронною поштою на адресу школи.

Оригінали документів разом із медичними довідками можна подавати пізніше.

Зверніть увагу, що головним критерієм зарахування до перших класів є територіальна доступність – закріплення адрес проживання дітей за певними школами.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.