facebook

В Україну йде довгоочікуване потепління: синоптики здивували прогнозом

У південних і південно-західних областях України пройдуть дощі, подекуди з мокрим снігом.



Синоптики “Укргідрометцентру” повідомили, що в Україні впродовж тижня переважатиме волога повітряна маса. Водночас удень у більшості областей країни спостерігатиметься плюсова температура.

Понеділок, 18 березня
В “Укргідрометцентрі” повідомили, що у понеділок в Україні хмарно. У західних областях очікується невеликий мокрий сніг, а в Карпатах – помірний сніг.

На решті території прогнозується дощ, у північних і центральних областях – дощ із мокрим снігом. Температура вдень на заході України від 0…+5°С, у більшості областей – +2…+7°С, а на сході та півдні очікується до +7…+12°С градусів. Вітер північно-західний, на Лівобережжі південний зі швидкістю 5-10 м/с. На дорогах західних областей місцями можлива ожеледиця.

У столиці в понеділок хмарно, можливі дощ і мокрий сніг. Температура вдень буде в районі +2…+7°С, а вночі від -1…+2°С. Вітер південно-західний, 5-10 м/с.

Вівторок, 19 березня
У вівторок у більшості областей України збережеться нестійка погода. Пройдуть опади у вигляді дощу, мокрого снігу. Подекуди можливий туман. У західній частині на дорогах місцями ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +1…+6°С, удень +6…+11°С; у західних областях уночі -4…+1°С, удень +1…+6°С.

Середа, 20 березня
У середу опади пройдуть у центральних, західних і місцями північних областях. На півдні та сході переважно сухо. У Карпатах очікуються сніг та мокрий сніг. У західних областях місцями налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер східний, північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1…+6°С, удень +6…+11°С; у західних областях уночі -2…+3°С, удень +1…+6°С.

Четвер, 21 березня
У четвер у південних і південно-західних областях України пройдуть дощі, подекуди з мокрим снігом, у решті країни без істотних опадів. Вітер східної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1…+6°С, удень +7…+12°С.

Читайте також:  Гейтс дав новий прогноз щодо термінів закінчення пандемії COVID-19

П’ятниця, 22 березня
У п’ятницю істотних опадів не очікується, лише до вечора на Волині пройде невеликий дощ. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +1…+6°С, вдень +7…+12°С.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.