facebook

На Україну чекає аномально теплий жовтень: прогноз синоптиків

Жовтень цього року буде таким же нетиповим щодо температури, як і вересень. За даними Укргідрометцентру, погода в другому осінньому місяці буде теплішою за норму. Похолодання, звісно, буде – від цього нікуди не дінешся, але поступове. При цьому з опадами буде більш-менш нормально. Докладніше про те, яка погода очікується у жовтні. Про це повідомляє “Апостроф”.


За багаторічними спостереженнями синоптиків зазвичай погода в жовтні в Україні наступна. Середня місячна температура становить 6-13 градусів, при цьому у Карпатах 4-5 тепла, на півдні України – 14-15. У цьому середня кількість опадів становить 29-54 мм. Місцями у Карпатах та горах Криму – 64-84 мм, у більшості районів Закарпаття – 86-108 мм, на високогір’ї Карпат – до 129 мм.

“Цього року жовтнева середньомісячна температура прогнозується на рівні 7-13 градусів тепла, що на 1-1,5 градуса вище норми. Місячна кількість опадів очікується 25-60 мм (75-90% від норми), у Карпатах місцями 77-101 мм, що у межах норми”, – розповідає “Апострофу” начальник відділу Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко.

З перших чисел жовтня температура повітря в нашій країні, починаючи із західних та північних областей, знизиться на 4-7 градусів.

“Антициклон, що прийшов з півдня Європи, в зоні впливу якого Україна знаходилася наприкінці вересня, йде. На зміну йому з 1-2 жовтня із заходу, з боку північної Європи, йде холодний атмосферний фронт”, – пояснює фахівець.

Читайте також:  Аномальна спека: Прогноз погоди на 15 червня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.