facebook

Встигнути до 31 березня: закривається одна з найпопулярніших програм для українських біженців

Майже мільйон українців втратять можливість скористатися запропонованою допомогою



Спливає термін дії Канадсько-українського дозволу на екстрені поїздки (CUAET), що дає право українцям на термінове отримання трирічного дозволу на роботу й проживання в Канаді, а також фінансову допомогу і тимчасове безкоштовне поселення, передає Комерсант український.

Влітку 2023 року Канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки (Canada-Ukraine authorization for emergency travel, CUAET), який був запроваджений канадським урядом у березні 2022 року, не був продовжений на новий термін.

Щоб претендувати на дозвіл на роботу, фінансову й іншу державну допомогу, власники візи мають приїхати до Канади до 31 березня 2024 року, а допомога надаватиметься до березня 2025-го.

 

Водночас заявки на цю програму подали понад 1 млн осіб, але тільки близько 170 тисяч громадян скористалися нею.

CUAET – це один із низки заходів уряду Канади на підтримку українців. За цією програмою громадяни України і члени їхніх сімей можуть отримати статус тимчасового резидента, який дозволяє працювати й навчатися у Канаді, допоки вони не зможуть безпечно повернутися додому. Або не знайдуть роботу і отримають статус постійного резидента.

 

Читайте також:  “Три бригади медиків намагались врятувати, але…”: Троє 5-річних дітей загинули страшною смертю

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.