facebook

“Відкуп” від мобілізації: які професії можуть розраховувати на броню – список

Виконавчий директор сайту з пошуку роботи Артур Міхно зазначив, що представники менеджерських посад, директори, багато робітників і програмісти отримують зарплату, яка дозволила б отримати броню.



Люди, які мають високі офіційні посади в Україні, зможуть уникаючи призову до Збройних сил України, сплачуючи великі податки.

В Україні значна частина громадян отримує зарплату понад 35 тисяч гривень, зокрема представники менеджменту, IT-фахівці та працівники у сфері продажу.

Про це повідомляє сайт Фокус.

Виконавчий директор сайту з пошуку роботи Артур Міхно наголосив, що це особливо стосується керівників відділів, директорів та працівників у різних сферах. Наприклад, середня зарплата для тонівників, автомалярів, арматурників та укладачів плитки перевищує 35 тисяч гривень.

У сфері інформаційних технологій (IT) також зберігається високий рівень заробітної плати, навіть при скороченні кількості вакансій у цій галузі.

Також відзначаються напрямки, пов’язані з продажами, де позиції, такі як “регіональний менеджер” та “продавець-консультант” у форматі business-to-business, часто пропонують зарплати вище за зазначену позначку, – додав Артур Міхно.

Нагадаємо, що 12 березня у Верховній Раді розглядали дві різні моделі законопроекту стосовно впровадження економічного бронювання від загальної мобілізації. Одна з моделей, запропонована Офісом президента, передбачає встановлення порога в 35 000 гривень. Інша модель, що розробляється комітетом з питань економічного розвитку, пропонує стягнення додаткового військового збору за кожну заброньовану особу, незалежно від її посади, заробітної плати та інших критеріїв.

4 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд планує внести зміни до системи бронювання військовозобов’язаних громадян від мобілізації.

Читайте також:  Студентів можуть забрати до війська: Коли відстрочка від мобілізації не діє

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.