facebook

На підтримку освіти в Україні спрямують додатково 18 мільйонів доларів

У межах візиту до США міністр освіти і науки Оксен Лісовий разом із виконавчою директоркою глобального фонду «Освіта не може чекати» Ясмін Шеріф оголосили про початок багаторічної програми підтримки України, на яку фонд виділив 18 мільйонів доларів США.



Про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки України.

«Війна забрала тисячі життів, спричинила незліченну руйнацію, змусила мільйони людей залишити свої домівки, травмувала ціле покоління дітей, роз’єднала сім’ї та громади і спустошила економіку. Інвестуючи в освіту дівчат і хлопців, які так багато втратили в цьому жахливому конфлікті, ми інвестуємо в їхню силу відновлюватися та в право України на мир, стабільність та економічне процвітання. Донори повинні підтримати програму «Освіта не може чекати» та стратегічних глобальних партнерів у виконанні нашої обіцянки забезпечити освіту для всіх: наш дефіцит фінансування становить лише 600 мільйонів доларів. Водночас ми матимемо 1,5 мільярда доларів США загального обсягу фінансування та зможемо охопити 20 мільйонів дітей у всьому світі з підтримкою якісної освіти, включно з Україною», – сказала Ясмін Шеріф, виконавча директорка глобального фонду «Освіта не може чекати».

Програма буде реалізованою двома потужними консорціумами: місцевим на чолі з Київською школою економіки та міжнародним, який очолила найбільша фінська гуманітарна організація «Finn Church Aid».

До складу місцевого консорціуму увійшли: благодійний фонд «SavED», громадські організації «Освіторія», «Навчай для України», Projector та EdCamp. Finn Church Aid реалізовуватиме програму в партнерстві з громадськими організаціями DOCCU, «МрійДій» та GoGlobal.

Програма містить три основні компоненти, які передбачають інфраструктурну підтримку, підвищення якості навчання та розбудову неформальної освіти.

Інфраструктурна підтримка охоплює закупівлю девайсів для дітей, які не мають доступу до очного або дистанційного навчання, ремонт та оснащення укриттів, відновлення пошкоджених закладів освіти.

Читайте також:  Зеленський посмертно присвоїв Кузьмі "Скрябіну" Героя України

У межах підвищення якості навчання програму спрямовано на створення цифрового контенту для ефективного залучення дітей в онлайн-навчання, розроблення освітніх програм і навчальних матеріалів у межах НУШ та реформи професійно-технічної освіти, професійну підготовку вчителів та викладачів.

Програму реалізують упродовж 2024-2026 років, вона охопить понад 40 тисяч дітей та 12 тисяч учителів із найбільш соціально вразливих категорій населення.

Фактичне її впровадження почнеться вже за кілька тижнів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.