facebook

Влітку українців чекають ще одні довгі вихідні і додатковий відпочинок у червні: Кабмін порадував переносами

Прийдешнього літа і восени на українців чекає ще по одній серії довгих вихідних подібних до тих, які були в травні. Довгі вихідні чекають нас у серпні і згодом у жовтні. А в перший місяць літа усіх чекають ще два додаткові вихідні. Такі, приємні для всіх українців, зміни у графіки робочих буднів вніс Кабмін.



Що чекає нас у червні
В перший місяць літа нас чекають два державних свята: День Конституції і Трійця. День Конституції незмінно відзначають 28 червня. Цьогоріч це число припадає на понеділок. А отже, українці матимуть можливість відпочити три дні поспіль: з 26 по 28 червня.

Однак до цієї дати в червні нас чекає ще одне свято – Трійця. У 2021 році вона випадає на 20 червня. Ну, а оскільки Трійця завжди святкується в неділю, то її компенсують додатковим вихідним у понеділок, 21 червня. Таким чином, українці отримають ще одну серію з трьох вихідних: з 19 по 21 червня.

У серпні також будуть довгі вихідні
У серпні, 24 числа, ми святкуватимемо День Незалежності України. За календарем цей день випадає на вівторок. І щоби не змушувати українців в понеділок виходити на роботу, уряд ухвалив рішення щодо перенесення робочого дня з понеділка, 23 серпня, на суботу, 28. Таким чином, наші співвітчизники отримають можливість відпочити в серпні чотири дні поспіль: з 21 по 24 число.

Ще одні довгі вихідні чекають нас у жовтні
Жовтневі вакації будуть пов’язані з іще одним державним святом – Днем захисника України, який ми відзначаємо на Покрову, 14 жовтня.

14 жовтня цьогоріч випадає у четвер. Між цією датою і двома вихідними “затесалася” робоча п’ятниця. Тому Кабмін також вирішив перенести робочий день із п’ятниці, 15 жовтня, на суботу, 23 жовтня.

Читайте також:  Українки отримають більше безплатних медичних послуг з 1 квітня

Тому в жовтні українці отримають ще чотири вихідні поспіль. Ну, а оскільки народні синоптики стверджують, що осінь 2021 року буде набагато тепліша, ніж весна, і в жовтні ще буде по-літньому тепло, то кращої нагоди для завершального акорду сезону шашликів і вилазок на природу не придумати.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.