facebook

Ляшко анонсував появу в Україні медичних шкіл при університетах

В Україні зʼявляться медичні школи при великих класичних університетах. Такі заклади освіти зможуть користуватися базами існуючих багатопрофільних лікарень, які матимуть статус університетських клінік.



Про це розповів міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко у Facebook. Він зазначив, що освіта має обовʼязково поєднуватися з практичними навичками та наукою, над розвитком чого МОЗ працює разом з Міністерством освіти та науки. За його словами, медиків готуватимуть в університетських лікарнях із усіма сучасними умовами діагностики та лікування складних захворювань.

“Майбутнє медичних закладів вищої освіти тісно пов’язане з перезапуском поняття статусу “університетська лікарня”. Тут повинна бути основа клінічна база для підготовки майбутніх медиків, а також тут повинні бути всі сучасні умови для діагностики та лікування складних і рідкісних захворювань. Окрім безпосередньо профільних вишів, медиків можуть готувати в медичних школах в складі великих класичних університетів. Вони зможуть використовувати бази існуючих багатопрофільних лікарень, що матимуть статус “університетських клінік”, – зауважив Ляшко.

Він додав, що це практика цивілізованих країн, яка виправдовує себе як з економічної, так і фахової точки зору. Зокрема, привів у приклад європейські заклади освіти з базою наукових досліджень.

Завдяки таким університетам розробляються сучасні протоколи та стандарти лікування, які лягають в основу прийняття управлінських рішень в сфері охорони здоровʼя. Таким чином, за кордоном забезпечується якість медичної допомоги та кваліфікація медиків. За словами Ляшка, так має бути і в Україні.

Читайте також:  Ковідним лікарням збільшили виплати - Ляшко

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.