facebook

Чи має право вчитель отримати виплати за літню відпустку, якщо йде в декрет під час навчального року

Підкажіть, будь ласка, чи має право вчитель отримати виплати за літню відпустку (згідно з відпрацьованими місяцями), якщо йде в декрет під час навчального року? Яка процедура нарахування і отримання відпустки?



Частиною 4 ст. 24 Закону про відпустки передбачено, що за бажанням працівника частину щорічної відпустки можуть замінити грошовою компенсацією. Однак, потрібно, щоб при цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не була менше ніж 24 календарних дні.

Замінити час відпочинку у вигляді відпустки грошима працівник може, повідомивши про своє бажання роботодавцеві. Для цього йому потрібно написати заяву з проханням виплатити йому грошову компенсацію за відповідну кількість невикористаних днів щорічної відпустки.

Далі на підставі цієї заяви керівник видає наказ (розпорядження) про виплату грошової компенсації за невикористані дні відпустки.

Грошову компенсацію за невикористані дні щорічної відпустки можна виплатити тільки після того, як працівник використає 24 календарних дні щорічної відпустки за відпрацьований рік або одночасно з виплатою відпускних за 24 календарних дні щорічної відпустки, яка здійснюється до його виходу у відпустку. Це зазначено у листі Мінсоцполітики від 07.12.2016 р. № 731/13/116-16.

Тож якщо вищезазначена умова виконана, компенсацію відпускних працюючому співробітнику виплачують разом із зарплатою за місяць, в якому вона нарахована.

Читайте також:  Грошей за народження дитини дадуть більше: скільки отримають молоді батьки і що потрібно зробити

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.