facebook

МОН надало рекомендації щодо організації навчання

Міністерство освіти і науки України надало освітянам рекомендації щодо організації роботи у час війни. Зокрема, як організовувати навчальний процес та вибирати форми і методи навчання.



Джерело: МОН України

Так, МОН радить вчителям не перевантажувати учнів. При цьому бажано не давати школярам опрацьовувати складні завдання та великий матеріал.

МОН надало рекомендації щодо організації навчання
Педагогам радять подавати інформацію дозовано та ставитися до учнів з розумінням. Бажано також мінімізувати домашні завдання і самостійні (контрольні) роботи.

При цьому у Міносвіти нагадують: тривалість виконання завдань для самопідготовки учнів у позанавчальний час не має перевищувати:

1 години – у 3 – 5 класах;
1,5 години – у 6 – 9 класах;
2 години – у 10 – 11 (12) класах.
Учням 1 – 2 класів взагалі не рекомендували давати такі завдання.
Вчителям також порадили дозволити собі гнучкість у плануванні та модифікації навчальної діяльності. Усе тому, що варто враховувати повітряні тривоги та відмінність у тривалості подання матеріалу під час очного та онлайн навчання.

Сигналами повітряної тривоги теж не радять нехтувати ні учням, ні вчителям. Педагоги до того ж повинні обережно ставитися до тем родини, дому, домашніх улюбленців (діти могли їх утратити).

Чи повинен школяр йти до школи після нічної повітряної тривоги
Якщо школяр виснажений через нічну повітряну тривогу чи й звуки обстрілів, він може вранці не йти до школи.
Надолужити втрачені знання буде простіше після відновлення сил, вважає очільник МОН Оксен Лісовий.
Міністр зауважив: навіть якщо в школі є укриття, дітям, які не спали вночі, краще відпочити вдома, аби відновити сили. А надолужити пропущений матеріал вони можуть завдяки, наприклад, Всеукраїнській школі онлайн.

Читайте також:  МОН: навчальний рік завершать дистанційно

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.