facebook

Батьки, готуйтеся: з 1 вересня школи працюватимуть по-іншому

В українських школах з 1 вересня вводять важливу зміну
З нового навчального року 2024-2025 років у всіх українських школах пропонують запровадити новий режим роботи. Заступник міністра освіти та науки України Михайло Вінницький під час телемарафону поділився деталями змін, повідомляє zn.ua.


Чиновник заявив, що всі навчальні заклади, які розміщені на захід від Києва, мають вийти в офлайн-заняття.

Такий новий режим роботи пропонує запровадити відомство з початку нового навчального року. У Міносвіти вважають, що такий формат навчання може призвести до того, що у школах діти навчатимуться у дві зміни.

Але уряд поставив собі завдання розпочати процес повернення до очної системи навчання школярів.

Проте Вінницький зазначив, що не в усіх областях України такий режим роботи через ситуацію з безпекою підходить. Велика ймовірність, що ці зміни не діятимуть у Харкові, Запоріжжі, Одесі та Миколаєві.

Але в решті регіонів країни чиновник зазначив, що потрібно виводити дітей з онлайн-навчання. Це, за його словами, є величезним пріоритетом як для відомства, так і для уряду загалом.

При цьому школи влітку можуть продовжити у звичайному режимі освітній процес: проводити додаткові заняття, консультації, екскурсії та інші заходи.

Визначати дату завершення освітнього процесу та форм його організації влітку або в зимовий та інший період має право кожен навчальний заклад, ґрунтуючись на конкретних обставинах.

Педагогічні ради та керівники шкіл мають враховувати також, зазначив чиновник, як навчання в умовах війни вплинуло на психічний стан та інтелектуальний розвиток учнів.

Зараз залежно від ситуації в регіоні навчання в школах проводять очно або в онлайн. Ймовірно, навчальний рік триватиме довше, ніж звичайно, – до 28 червня 2024 року. Це додатковий час дається те що, щоб діти могли засвоїти освітні втрати.

Читайте також:  Батьки остовпіли: через навчання у школі можуть забрати дитину із сім'ї

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.