facebook

Зарплата вчителів у червні: скільки отримають освітяни

Пропонуємо дізнатися, чому українським вчителям не підвищили зарплату з 1 квітня та що буде з їхнім заробітком влітку.




Вчителі мали отримати підвищення заробітної плати після дворічної перерви, яка виникла через повномасштабну війну. З 1 квітня 2024 року планувалося збільшення оплати праці освітянам на 12,6%. Однак цього не сталося. Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий пояснив причини затримки.

Редакція сайту Новини Pro пропонує дізнатися, скільки отримуватимуть вчителі в червні.

Чому вчителям не підвищили зарплату
Очільник МОН Оксен Лісовий зазначив, що міністерство не отримало необхідних коштів для підвищення заробітних плат.

“Чекаємо. Чекаємо надходження коштів. Ми від Міністерства фінансів так само чекаємо. Це підвищення планувалося і, сподіваюся, що воно відбудеться”, – прокоментував міністр питання щодо заробітної плати вчителям.

Як мала змінитися зарплата вчителів
Раніше повідомлялося, що у 2024 році заробітня платня вчителів підвищиться у два етапи:

з 1 січня – на 10%;
з 1 квітня – на 12,6%.
Перегляд грошової винагороди за праці став можливим завдяки збільшенню освітньої субвенції, більшість якої йде на зарплати педагогам.

Перший етап підвищення, що відбувся 1 січня, забезпечив вчителям середню заробітну плату на рівні 14 тисяч гривень. Після другого етапу, який мав розпочатися 1 квітня, середня оплата праці повинна була зрости до 16 тисяч гривень.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль також заявляв, що середньомісячна зарплата вчителя вищої категорії зросте з 14,4 тисячі гривень до 17,4 тисячі гривень.

Загалом виплати педагогам мали підвищити на 21%.

Скільки отримуватимуть вчителі в червні
Якщо підвищення не відбудеться, заробітна плата вчителів залишиться на тому ж рівні, що була й у травні. При цьому важливо зазначити, що оплата праці педагогам не змінюється через літні канікули.

Читайте також:  Дітей вчитимуть любові до тварин: МОН та UAnimals підписали меморандум про співпрацю

Так вчителю без стажу роботи продовжать виплачувати базову ставку на рівні 6 936,4 гривні. Водночас вчителю вищої категорії платитимуть 13 759 гривень.

Раніше ми повідомляли, як саме відбувається робота вчителів під час літніх канікул, та як оплачується праця в цей період. Також пропонуємо дізнатися, чи можуть вчителя призвати до лав ЗСУ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.