facebook

Ресурсність вчителів є низькою, – результати дослідження

Наразі ресурсність українських педагогів є низькою, тому необхідно надати вчителям психологічну підтримку та більше дбати про їхнє ментальне здоров’я, щоб вони мали спроможність працювати з дітьми.



Такий висновок зробили автори пілотного дослідження добробуту дітей в Україні після двох років повномасштабного вторгнення «Індекс майбутнього».

Зокрема, війна впливає на емоційний стан не лише дітей, але і вчителів, які мають бути підтримкою для дітей, але через власні переживання не завжди можуть це зробити.

«Зрозуміло, що потрібно займатися вчителями і їхньою підготовкою. Дуже важливо давати можливість вчителям мати здоровий психоемоційний стан, оскільки вони багато працюють з дітьми», – зазначили автори дослідження.

Також автори звіту за наголосили на необхідності системної роботи з педагогами.

«У нас є програми, онлайн-курси «Ментальне здоров’я для вчителів», є відкриті заняття, які періодично проводяться. Але вчителі дуже втомлені, вони неспроможні йти до дитини. У системі освіти мали б впроваджуватися цілісні програми психологічної підтримки педагога і освітянина. І десь, можливо, навіть варто зобов’язувати їх працювати з психологами, з супервізорами для підтримки їхнього ментального здоров’я», – йдеться у звіті.

Читайте також:  Київська вчителька пишається, що росіянка: скандал отримав продовження

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.