facebook

1 серпня починається реєстрація вступників до ВНЗ. Що потрібно знати

Реєстрація електронних кабінетів для вступу до вищих навчальних закладів почнеться 1 серпня о 10:00, і триватиме до моменту завершення подання заяв.

У Міністерстві освіти і науки зазначили, що 30 липня завершилось тестування електронних кабінетів вступників, про це пише Суспільне.




“Протягом двох днів майбутні бакалаври створили 12 828 тестових е-кабінетів, із яких активували 12 821 і спробували подати через них 9 191 заяву на вступ. Магістри, які цього року вперше подають заяви до вишів в електронній формі, теж ознайомились із роботою своїх е-кабінетів було створено 2 305 кабінетів, із них активовано 2 304, подано заяв — 1 828”
, — повідомили МОН.

У відомстві додали, що усі тестові кабінети та заяви будуть видалені з системи, а справжня реєстрація розпочнеться 1 серпня.

Що потрібно вказати під час реєстрації:

номер, PIN-код та рік отримання сертифіката ЗНО; (цьогоріч абітурієнти мають право подавати сертифікати ЗНО за різні роки: 2018, 2019 та 2020 з усіх предметів та за 2017 з усіх, крім іноземних мов. Сертифікати різних років можна комбінувати);
серію та номер документа про повну загальну середню освіту;
середній бал додатка до документа про ПЗСО.

На сайті МОН розміщені інструкції та відеороз’яснення щодо того, як створити електронний кабінет і подати через нього заяви на вступ до закладів вищої освіти. Подача заяв на вступ розпочнеться з 5 серпня — для магістрів, з 13 серпня — для бакалаврів.

Читайте також:  Новий формат карантину в Україні: як він буде діяти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.