facebook

Літній відпочинок може стати екстремальним: кліматологи попередили про рекордну спеку та різкі похолодання

Минуле літо видалось рекордно спекотним для населення всієї планети. Через це багато людей масово почали відмовлятись від звичного відпочинку. Про це пише видання mirror.



Втім, за словами кліматологів, планету і надалі чекають екстремальні умови погоди. При цьому влітку це буде не тільки рекордна спека, але і різке похолодання на фоні цього. Окрім того, на фоні цього будуть бушувати урагани та бурі, які тільки будуть посилювати аномалії.

Редінг Річард Алан – професор кліматології розповів, що рекордна спека минулого літа, з великою ймовірністю повториться і цього. Але потім ситуація навіть набуде протилежного значення.

“Ель-Ніньо вже слабшає, вітрові патерни в Тихому океані слабшають. Схоже, що в цьому році він сильно послабиться і потрапить в свою полярну протилежність – Ла-Нінья. Погода типу Ель-Ніньо в Південній Америці може послабитися, але глобальне тепло продовжиться. Цього року, ймовірно, будуть аналогічні 2023 року температури” – пояснив кліматолог.

Представниця компанії кліматологічних досліджень підтвердила, що температура на планеті цього літа буде залишатись вище середнього. Асоціація кліматологів очікує, що цього року будуть такі ж посухи і високі температури, як і в 2023 році. Вже протягом наступних місяців у Каліфорнії та в Африці можуть бути великі опади, вище норми, а також руйнівні торнадо.

Для туристів кліматологи радять відповідально підходити до планування поїздок під час відпустки, щоб надмірна спека не заважала відпочинку.

Читайте також:  На Україну знову насуваються заморозки: синоптики попередили, коли чекати похолодання

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.