facebook

У батьків аж око засмикалося: учням заборонили задавати уроки

В Україні є рекомендації для вчителів, які говорять про тривалість виконання домашнього завдання учнем, про що розповів адвокат Вадим Васильєв.



Так, згідно з п’ятим розділом Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти учням першого та другого класу не рекомендується ставити домашні завдання.

При цьому учні від третього до п’ятого класу включно не повинні виконувати домашнє завдання більше однієї години. Учні з шостого по дев’ятий клас не можуть витрачати більше півтори години на домашнє завдання, а учні 10 та 11 класу – понад дві години.

У коментарях думка українців розділилася, бо одні впевнені, що домашнє завдання необхідне, щоб дитина навчалася. Інші стверджують, що через школу у дітей немає взагалі ніякого вільного часу. Знайшлися й ті, хто вважає, що діти витрачають так багато часу на домашнє завдання, тому що відстоять у навчанні і не хочуть навчатися, тому будь-яке найлегше завдання виконуватимуть годинами.

Один з коментаторів припустив, що вчителі все-таки дотримуються цих рекомендацій, просто на приготування домашнього завдання з одного предмета і йде від години до двох.

При цьому українці зазначили, що йдеться лише про рекомендації, саме тому в школах ними нехтують, оскільки ці рекомендації не є обов’язковими.

Деякі батьки все ж таки вважають, що діти повинні вчитися і обов’язково з домашнім завданням для закріплення матеріалу.

Читайте також:  Вчителька жорстоко знущалася над дитиною: ”Написала “л* х” на лобі!”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.