facebook

Батьки, пам’ятайте ці дати: опубліковано план проведення НМТ-2024

У 2024 році Міністерство освіти і науки України затвердило план національного мультипредметного тесту (НМТ), як повідомляє пресслужба Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).



Тестування планується проводити під час основних сесій з 14 травня по 25 червня та додаткових сесій з 11 по 19 липня.

Про це повідомляє interfax.com.ua.

Також установлено два періоди реєстрації для учасників НМТ – основний та додатковий. Основний період реєстрації для участі в основних сесіях триватиме з 14 березня до 11 квітня. Згідно з повідомленням, зареєстровані учасники матимуть можливість змінити свої дані до 15 квітня.

У додатковий період з 10 по 15 травня буде відкрита реєстрація для тих, хто з різних причин не зміг зареєструватися в основний період або отримав відмову. Зміни до реєстраційних даних можна буде внести до 19 травня.

З 8 травня зареєстровані учасники основних сесій зможуть отримати запрошення з датою, часом і місцем проведення тестування через свої особисті кабінети. Учасники додаткових сесій отримають таку інформацію з 8 липня. Проте з міркувань безпеки конкретні місця проведення тестування не будуть публікуватися, і УЦОЯО закликає учасників не розголошувати цю інформацію.

Результати основних сесій будуть опубліковані в особистих кабінетах учасників до 2 липня, а результати додаткових – до 26 липня. Нагадаємо, що НМТ 2024 року передбачає три обов’язкові предмети (українська мова, математика та історія України 16-21 століть) та один на вибір абітурієнта зі списку. Український центр оцінювання якості освіти раніше затвердив загальні характеристики тестів та схеми нарахування балів.

Читайте також:  Шмигаль розповів, чи підуть діти в школу 1 вересня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.