facebook

Долар зірвався з ланцюга: банки і обмінки різко змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 37,8951 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 40,8092 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.



Долар та євро значно ростуть в ціні. Експерти вважають, що середина лютого на валютному ринку України мине досить активно та динамічно. Закінчиться період «боковика» за парою євро/долар на зовнішніх ринках, і невелика корекція долара та євро після нещодавніх січневих ралі на українському валютному ринку. А тому, ризики турбулентності на нашому ринку збільшуються. Причою таких ризиків є ціла низка факторів. Серед них необхідно зазначити економічні, політичні та військові.

Саме тому, Національний банк України майже щодня виходитиме на торги з інтервенціями з продажу долара, але у невеликих обсягах. Цього цілком вистачатиме для здійснення результативного контролю з боку регулятора за курсовим трендом.

За прогнозами фінансових експертів, котирування долара на міжбанку перебуватимуть у межах 37,40 — 37,95 гривень.

А от більшість обмінників продовжать працювати у форматі «з обороту» зі спредом у межах 20−30 копійок за доларом та 20−35 копійок за євро. У населиних пунктах із низькою конкуренцією деякі мережі обмінників розширять його до 1 гривні як за доларом, так і за євровалютою.

Читайте також:  В українських школах з'явиться новий обов'язковий курс

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.