facebook

За весняне тепло у лютому жорстко розплатимося: Україну накриють сильні морози – названо дату

Вже цього тижня в Україну повернуться морози: в Укргідрометцентрі прогнозують зниження температури до -14 °C, пише прес-служба синоптиків.



У середу 14 лютого протягом доби очікується +1…+7, лише у південній та східній частині дещо тепліше: у денний час може бути +8…+13. 14-15 лютого окрім заходу та сходу можливий невеликий дощ, у центральних та північних областях навіть із мокрим снігом.

Починаючи з 15 лютого, в Україні очікується зниження температури в середньому на 4-7 градусів порівняно з попередніми градаціями, зазначає Птуха. За її словами, 16 лютого нічна температура у східних та північних областях −5…−11, 17 лютого на півночі та північному сході до -14. Вдень −2…−8.

У п’ятницю, 16 лютого, у північних і центральних областях йтиме невеликий сніг, у південній частині — мокрий сніг з дощем, а решта території без істотних опадів. Загалом цього тижня, особливо у другій її частині, опадів буде небагато.

Так, із суботи, 17 лютого на півночі та північному сході очікується до -14 °C. Вдень від -2 до -8 °C.

За областями, у середньому очікується зниження температури на 4-7 ° С порівняно з попередніми градаціями.

Проте сильні морози не торкнуться більшості західних областей та крайнього півдня країни — вдень наприкінці тижня очікується від +1 до +7 °C.

Вже після вихідних очікується ослаблення морозів, і знову температура може підвищитися до плюсових значень, або хоча б до нуля. Ось тільки такого тепла, як у понеділок-вівторок 12 та 13 лютого, найближчим часом не буде.

У Києві та області прогноз погоди наступний: 13 лютого вночі помірний, а вдень невеликий дощ, вночі та вранці туман, – зазначила Птуха, – Температура вночі +5…+7, а вдень +7…+9. 14 лютого невеликий дощ, вдень та вночі +3…+5. А 15 лютого в регіоні очікується невеликий дощ із мокрим снігом, або навіть мокрий сніг, адже з 15-го числа — зниження температури протягом доби близько нуля градусів, вітер 7-12 м/с.

Читайте також:  Коли завершиться війна в Україні: Прогноз найвідомішої карпатської мольфарки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.