facebook

Доведеться платити: українці масово отримують третю платіжку за газ

У лютому споживачі газу можуть отримати додаткову платіжку — за обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. Таким чином, їх тепер може бути три: за сам газ, його доставку та обслуговування внутрішньобудинкових систем.



Поки що тарифів на роботи з обслуговування внутрішньобудинкових мереж немає. Їх має встановити та докладно розписати НКРЕКП, після чого тарифи опублікують на відповідних порталах облгазів, пише Апостроф.

Третю платіжку за газ споживачі отримають в лютому за січень. Але це стосується тільки тих, хто провів загальні збори співвласників багатоквартирних будинків і визначився із виконавцем послуг. Власники квартир, які не подали заявку на приєднання до Колективного договору, автоматично приєднуються до Типового договору. Теоретично українці можуть обрати й іншу компанію, яка проводитиме технічне обслуговування, але вона повинна мати дозвіл на проведення таких робіт.

Більшості споживачів це нововведення все ж таки не стосується, оскільки більшість керуючих компаній вже давно уклали угоди з облгазами, тож споживачі навіть не знають, що сплачують цю третю платіжку. Бо облгази включили ці суми до платіжки розподілу.

Така платіжка може прийти до мешканців відомчих будинків чи гуртожитків через те, що їхній власник свого часу не захотів або за якихось причин не зміг укласти договір з обслуговуючою організацією (тим же облгазом), яка б забезпечила роботу з обстеження.

Читайте також:  У День Незалежності України на адмінмежі з окупованим Кримом провели зворушливу акцію: відео

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.