facebook

Держава має забезпечити якісну вищу освіту, – міністр

Держава, як хороший господар, повинна забезпечити якісну та потужну вищу освіту, щоб ми могли виграти конкуренцію, коли інтегруватимемося в Європу, коли будуть повністю відкриті кордони.



Про це під час засідання Спілки ректорів закладів вищої освіти сказав міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Також, коментуючи питання реформування мережі закладів вищої освіти, міністр зауважив, що держава зобов’язана зробити все, щоб українська економіка витримала демографічну кризу.

«Це станеться лише за однієї умови – якщо в ній буде висока додана вартість, велика питома вага інновацій. Тож треба готувати відповідні кадри, і для цього потрібна потужна вища освіта», – сказав Лісовий.

Окрім того, ректорам була презентована модель модернізації мережі закладів вищої освіти й головні критерії, які мають впливати на укрупнення закладів.

За інформацією Міністерства освіти і науки, після тривалого обговорення учасники засідання висловилися за створення робочих груп з питань модернізації мережі, зокрема – на регіональному рівні.

У МОН також повідомили, що відомство продовжуватиме співпрацю із Спілкою ректорів України щодо всіх трансформаційних ініціатив.

Читайте також:  В лютому почнеться призов чоловіків з вищою освітою

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.