facebook

Вчителям доплачують за роботу: розповіли про інноваційні школи в Україні

Одинадцять закладів освіти доєднались у 2024 році до програми “Інноваційні школи Черкащини”. Нині таких шкіл в області 7%.



Програму започаткували у Черкаській області 2016 року, термін дії продовжили до кінця 2029, повідомив начальник обласного управління освіти та науки Валерій Данилевський.

З його слів аналогів цієї програми немає в Україні.

“Програма інноваційних шкіл має кілька складових. Перше – це колектив має працювати над якоюсь інноваційною ідеєю. Друге — колектив має відповідне інноваційне обладнання та інноваційні засоби навчання. Третє – він має мати інноваційне середовище, як внутрішнє, так і зовнішнє, і четверте – це педагогічні працівники мають отримувати доплату за роботу з інноваціями”, — конкретизував Данилевський.

За словами посадовця, також враховується успішність учнів у знаннях та активність у наукових конкурсах:

“Кожен третій учасник предметних олімпіад і конкурсу захисту науково дослідницьких робіт МАН з-поміж учнів інноваційних шкіл здобув перемогу на обласному етапі, кожен пʼятий на Всеукраїнському. Кожен пʼятий учень, який отримав 200 балів у області в національному мультипредметному тесті є учнями інноваційних шкіл”.

Читайте також:  Як при відключеннях світла працюватимуть школи які не мають генераторів?: у МОН дали відповідь

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.