facebook

В Україні різко знизилася вартість розмитнення авто: Зеленський підписав важливий закон

В Україні змінилася вартість розмитнення авто
Президент Володимир Зеленський підписав закон №10321-1, яким вносяться зміни до Податкового кодексу. Він наводить низку норм у відповідність до ЗУ “Про Митний тариф України”.


Для окремих категорій транспортних засобів завдяки цьому указу суттєво знизиться вартість розмитнення. Зазначається, що якщо закон буде опубліковано до кінця поточного місяця. тоді зміни набудуть чинності вже з 1 березня цього року.

Даним документом звільняються від ПДВ при розмитненні до 1 січня 2026 року:

комерційні та вантажні електричні автомобілі;
вантажівки з газобалонним обладнанням (ГБО);
ретро-авто старше 50 років.
Варто знати, що українці мають право завозити та розмитнити в Україні антикварний транспорт. Проте, зареєструвати та їздити ним в Україні не можна, оскільки він не відповідає чинним екологічним нормам. Ймовірно, такі транспортні засоби виставляють до парку музейних та колекційних автомобілів.

Зазначається, що до осені 2022 року у Податковому кодексі було передбачено пільги на всі види електричних транспортних засобів, у тому числі вантажних.

Але пільги за розмитнення залишилися тільки для легкових електромобілів. Це призвело до збільшення їхнього імпорту, тому що в такому разі економія становила понад 40% порівняно з вартістю митного оформлення автомобіля з ДВС.

На цей час ця несправедливість усунена та пільги поширені на електричні вантажівки, що позитивно вплине на оновлення застарілого парку вантажних авто в Україні.

До речі, у парламенті перебуває на розгляді законопроєкт №10380, який передбачає виключення людського чинника із процесу розмитнення автомобілів. Якщо депутати підтримають документ, тоді українцям можна буде проводити розмитнення авто онлайн.

Читайте також:  Це жах, що зробили! Кучма зробив проникливу заяву: шашки наголо!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.