facebook

Тепер батьки тримайтеся: Рада ввела для сімей штрафи до 5100 грн – за що покарають

Деяким сім’ям із дітьми тепер доведеться неслабо розщедритися.



Верховна Рада у вівторок, 6 лютого, ухвалила у першому читанні за основу законопроект №9390 “Про внесення змін до статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо усунення законодавчого недоліку (прогалини) відносно адміністративної відповідальності батьків або осіб, які їх замінюють, за ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх дітей”.

Метою законопроекту є врегулювання питання адміністративної відповідальності за невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх дітей.

За невиконання батьками чи особами, які їх замінюють, обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх дітей запроваджується адміністративна відповідальність.

Вона передбачає покарання у вигляді попередження чи накладення штрафу у розмірі від 850 до 5100 грн (зміни у ч. 1 ст. 184 КУпАП).

“Прийняття даного законопроекту забезпечить можливість ефективної реалізації на практиці частини першої статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо притягнення до адміністративної відповідальності батьків або осіб, які їх замінюють, за неналежне виконання покладених на них законодавством обов’язків відносно малолітніх дітей”, – йдеться у повідомленні пресслужби парламенту.

Читайте також:  29-річна прикарпатка, яка захворіла на коронавірус, контактувала тільки з рідними

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.