facebook

16-річним підліткам приготуватися: ТЦК починає розсилати повістки

Борг кожної молодої людини до 17 років стати на військовий облік, розповів представник обласного Полтавського ТЦК Роман Істомін, йдеться у сюжеті ІРТ Полтава.



Так, через військову агресію російської федерації проти України, країну залишили багато підлітків віком до 16 років. Нині ж вони добровільно мають повернутися до країни чи звернутися до консульства тієї країни, де на сьогоднішній день проживають.

-Ми, ТЦК, не сповіщаємо юнаків якимись повістками на вулиці, або за адресою проживання. Ми працюємо у своєму штатному режимі. У нас немає намірів надсилати листи за кордон, наприклад, – зазначив Істомін.

Представник ТЦК наголосив, що якщо молода людина є громадянином України, то вона підлягає приписці і має з’явитися “військкомат” за місцем проживання, а саме пропискою.

Якщо юнак проігнорує вимогу територіальних центрів комплектування, то понесе адміністративну відповідальність. Однак, якщо у підлітка поважна причина не стає на облік, наприклад, захворювання, він може уникнути адміністративної відповідальності, але в таких випадках буде необхідна консультація юриста або адвоката.

-Якщо особа не прибула у певний термін з якихось причин, то понесе відповідальність у вигляді штрафу на суму від 510 до 850 гривень. У разі повторення порушення протягом року розмір штрафу зросте до 1700 грн, – розповів юрист Юрій Ночовний.

Якщо ж приписний хлопець не має посвідчення, його не випустять за кордон, поки він не стане на військовий облік.

Читайте також:  На Івано-Франківщині 11-річна дитина провалилася у двометрову яму

Шукайте деталі в групі Facebook